Bel (072) 5623275 >>

Schooljaar 2015-2016

 

Op maandag 29 augustus zijn we weer begonnen!  We, dat zijn de kinderen van groep 5B en hun juffen Erna en Marie José. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Erna voor de klas en op donderdag en vrijdag juf Marie José.

Onze groep bestaat uit 21 kinderen. 

Onze school is een 'TIK' (Talent in Ieder Kind) school. Dat betekent dat de groepen 5 t/m 8 door professionele leerkrachten van Artiance geschoold worden in zang, dans en drama.

In groep 5 krijgen de kinderen op dinsdag Algemene Muziek Vorming van meester Wim Vlaar. Ook leren ze welke muziekinstrumenten er zijn en mogen ze hier zelf op spelen.

Op maandag krijgen de kinderen gym van de vakleerkracht Rob Meisma.

Met rekenen zullen de kinderen de tafels van 1 t/m 10 automatiseren met behulp van bewegingsoefeningen.  Verder zijn we veel bezig met meten, wegen en klokkijken. We leren zowel de analoge als digitale tijd.

Tijdens het vak 'Top Ondernemers' leren de kinderen om in 'Word' een klein werkstukje te typen en hierin een plaatje te plakken. Een van de onderwerpen die dit jaar aan bod komen, is 'tijdsbesef'. Bij het onderwerp 'Nederland' zal de kunstenares Denise Kamp ons helpen te begrijpen wat 'inpoldereen' is. Ook zullen we veel leren over de prehistorie en over roofvogels. Elk onderwerp wordt afgesloten met een presentatie. De kinderen vertellen hierbij aan elkaar wat ze geleerd hebben. Zo leren we van elkaar!

Verder gaan we nog naar de Vest voor een voorstelling, naar de boerderij van Cees Lont om naar de roofvogels te kijken en er veel van te leren en naar de Kaasmarkt.

Het wordt vast weer een heel leuk jaar!

 

Juf Erna en juf Marie José